Takk bilbergerne for dere er der 365 dager,

Så kom da snøen igjen, og det ser ikke ut til å stoppe med det første. Det har lavet å lavet ned i dag. Jeg kan ikke huske sist at jeg har sett det som i dag. Kjørte over broen i formiddag og såg hverken mot byen eller havet, bare en hvit /grå vegg. Og det var virkelig ikke lett med bilen på veien, da man knapt så vei kanten eller fortauskantene. Og selv om ja Ålesund kommune går ut å sier de har kontroll på snø målingen rundt om, så er det nok mange veier som ennå venter på at dem skal komme kjørende akkurat der. Det er ikke lett for de som jobber langs veien, spesielt ikke på en slik dag. Det er mange grupper både langtransport sjåførene, buss sjåfører, taxi , samfunnskritiske yrker osv.

Jeg må si jeg trodde en bilbergerne nettopp var til det å hjelpe oss langs veien.Den 20 Mars 2020 ble blant annet Bilbergerne tatt fram som samfunnskritiske yke. Ja det er bare sent at dem har ansett det først da. De gjør en viktig jobb langs veien. Men dem har mange andre oppdrag dem gjør og deltar på. De er med og fortøye  skip, heve båter og små mange andre ting man ikke tenker på. Jeg viste ikke at hunder blir hentet av Viking. Og da er det bilbergerne som drar ut på et slikt oppdrag. 

Jeg har hatt muligheten til og være med ut langs veien og på noen små bergings oppdrag  i de siste åra og på vinterveien med min samboer som er bilberger. At bilberger er et farlig yrke det er så sant som det er sagt. Mange tenker sikkert ikke at det er det, men ja det er ikke mye respekt dem får langs veien. Mange billister slipper heller ikke fram bergingsbilene når de kommer, men de må bli eskortert av politet fram til bilene de skal hente. Nå har jeg sett flere situasjoner av  mange bilister som  ikke senker farten når dem kjører forbi, de oransje blinkende lysa, dem syns på lang vei. Ofte da har jeg tenkt ; Hadde Bilbergerne blitt vist mere respekt og aktsomhet når dem jobber langs veien om lysa var røde? 🚨Ja vi vet med blå lys hadde respekten vært der. Mange av de som jobber langs veien som holder veien ved like og rydder har også oransje blinkende varsel lys. Kanskje burde det rett å slett endres varsellys? At bilbergerne fikk et lys som kunne respekteres og at billister skjønte at senk farten her.De må være der for å hjelpe, og mange av bilbergerne legger mye i jobben sin.

 Farten forbi bergings stedet er ofte for høy. Dersom lastebilsjåfører samt de som kjører personbiler senker farten forbi stedet der vi arbeider, vil farten på all trafikken automatisk senkes. Det vil gjøre hverdagen vår sikrere. Vi takker de som senker farten når dere ser oss langs veien på oppdrag.

Jeg og alle skjønner at den som trenger bilbergere vil ha de snarest hvis seg. Noen ganger må man vente. Ikke bare ringer dem å kjefter på de som tar telefon, og bilbergeren som er på natt alene.  Mange ringer sine aktører som da er RedGo (Falck), Viking eller SOS (NAF). og lurer på hvorfor det tar så lang tid. At reklamen dems på at at kunder skal få hjelp innen 1 time ikke stemmer. Joda den gjør nok det. Fra du ringer aktøren til du hører fra bilbergerne i ditt område så har det ikke gått mere en 1 time, MEN det kan ta lenger tid for han / hun er hos nettopp deg å kan hjelpe. Bilbergerne her i Ålesund, har et veldig stort område de dekker. Om dere ser på kartet ovenfor så viser det området de faktisk dekker her fra. Så dag sier det seg selv om du trenger hjelp På Finnøya så går fort noen timer før dem er der, samme om det gjelder inne i Valldal, før kanskje kommer bilbergerne fra Vigra med leiebilen din. Om natten er det en som er på vakt så det sier seg om bilen din ikke står farlig til i veien eller at du må ut å kjøre der og da, så får du hjelp på morra med å hente bilen å kjøre den til verksted. De har et stort område fra Avd. Ålesund. Og det kan tid uansett årstid. For du klarer ikke fra fra Stordal til Ellingsøy for så til Digernes for så at han som venter i sula får hjelp. Det vil ta tid uansett, men nei ikke så mye som det kan være nå når dem kjører på flere utover sene kveldene for snøen laver slik ned, og det blir problemer for flere bilister.

Derfor vil jeg i dag takke Bilbergerne først her på Møre. Og ja resten av landet også. Det er ikke mange som vet hvordan deres vakt og turnuser kan være. Det er mange middager dere må og har løpt i fra og forsinket avtaler som ikke kan holdes da i hektiske periodene som nå.  Først vil jeg si; Tusen takk for at dere ikke sover deres åtte timer om natten når dere har vakt. Dere går dag og natt ut i all slags vær og vind for at alle billister som trenger veihjelp både skal få hjelpen, for å kjøre videre, eller bli kjørt til verksted, bli dratt opp av ei grøft, eller plugging av dekk , ja noen ganger må dere være klare hoppe til når det kommer inn politi saker og ulykker, da må nok de med flatt batteri vente litt til. Takk for at dere dropper lunsj tiden for at Fru Jensen som sitter i bilen sin langs veien etter en punktering, eller er på kjøring fra et sted til et annet, men da et par timers kjøring.Takk for at dere er rolige når dere kommer til steder og kunder som sikkert har ringt dere 6 ganger for å lure på hvor dere blir av. For dem skulle jo hatt hjelp nå, og ikke skjønner dere har et stort område dere dekker, og at det ikke er dere som bestemmer hvem oppdrag dere tar først eller sjette gang når det kommer fra aktørene. De som er Politi oppdrag går foran alle andre. Det er mange ting dere mister av tid med familien. Dette er ikke et yrke som er lett å skal kombinere med småbarn og turnus foreldre. Jeg vil si til dere alle bilbergerne her i landet ;Takk til deres kjære der hjemme som forstår nettopp jobben dere har. Det er ikke alltid like lett for dem heller! Takk til dere mødre som må ta ekstra i selv på hjemmebanen når dem i hektiske perioder ikke kommer hjem når vakten skulle vært slutt. Selv om det kan bli litt for mye til tider ja. At man stiller opp og jobber både overtid og ekstra om man kan gjør nok de fleste, men har først en fri så må det respekteres til vedkommende er tilbake i turnusen. Takk for dere rydder veien slik at alle kan kjøre trygt forbi et ulykkessted og kommer seg ut av vei banen med deres hjelp. Så kjør forsiktig alle sammen!!!! Og vær så snill og vis Bilbergerne rundt om her i området og rundt  i landet RESPEKT, SENK FARTEN NÅR DU SER DEM JOBBER. Vi her hjemme vil ha dem trygt hjem!!

 

 

 

#aimaanderbloggno #bilbergere #bilberger #partneritraafikken #snøogglatteveier #Tankespinn #towtrucker #viking #redgo #naf #sos #visrespekt #toetruckersupport

 

 

 

 

Kjenner du til sølv ringer fra 60- 70tallet?

Hei da var helgen her. Ute har det blitt litt ekstra lyst ettersom det har kommet litt snø i natt. En kuldeperiode nå i mars er ikke helt vanlig her. Men var vist noe som kom inn over kysten. Håper du som leser her har en god lørdag så langt. Og at helgen vil gi deg gode små hverdags minner. Jeg har sittet på nett prøve finne ut noe informasjon av noen sølvringer jeg arvet etter min mor. Den gang var det nok veldig populært med store stener. Min mor var ei dame som også likte pynte seg når helgen kom. Disse ligger godt i smykkeskrinet, men tenkte jeg skulle se om noen kjente igjen noen av dem. Denne første har stempel BEH 925S . På nettet kommer navnet Bengt Hallberg Lindstrom , en som har designet mange sølvringer fra 60 og 70 tallet , men ikke noe direkte om han.

På denne sølvringen, står det Viking 925 YOK som jeg tror kan stå for Yngvar O.Kristiansen . Vet du noe om denne ringen? Når den er fra? Hadde vært så gøy og vite🤗

 

I fjor kom jeg over en annonse på Facebook over noen reproduserte ringer i sølv av : David-Andersen. Da jeg syns den lignet på en ring jeg har i gull av min mor måtte jeg ho finne den fram og se over den, om det kunne være den samme. Og det var det😃 I over 140 år har David-Andersen designet utallig flotte smykker. Denne ringen ble først lansert i 1970, laget i Uni David-Andersens verksted og designet av Marianne Berg. Et stilrent, klassisk og tidløst design, kreert for å bli båret videre av kommende generasjoner. Denne ringen kommer med en vakker Citrin – den gyldne Citrinen skinner som solen. 

 

Så om du vet noe om de sølvringene, så ser jeg frem til litt info om du har. De ligger godt i smykkeskrinet. Minner er det fra den gang man lekte fin frue og hadde store ringer på, ja var vel litt  påvirket av både askepott og andre filmer der damene brukte ringer med store stener. I et fotoalbum der finnes mane minner som sangen lyder, men det gjør det i gamle smykker også. Ønsker dere en fin helg rundt om🤗

#aimaanderbloggno #vintagesølvringer #davidandersendesign #vintageringer #gull #sølv #ringer #YOK #YngvarOKristiansen #ringer70tallet

Bli med til ;USAś hotteste, laveste og tørreste national park

Dag 6 på veien fra Las Vegas – Death Valley – Bishop

 

Dagen ligger foran oss og ut på veien vi skal. Matpakken var smurt så vi starta på etappen fra Vegas til Bishop, vi skulle kjøre igjennom den berømte Death Valley. Når vi var kommet ut av byen oppdaget vi fort at her var det ikke mye å se enn ørken i starten. Fascinert av hvor forskjell det var rundt om satt jeg der og tok alt inn som jeg kunne. Den nye bilde vi hadd fått i utlån tok oss avsted. Som vi kjørte mil etter mil langs rette fine veier , ble det varmere og varmere i luften ute. I dag hadde vi ikke sp lang kjøre etappe i grunn, så det ville gå fint tenkte jeg.

I fare for å repetere meg selv for mange gangner, så må jeg bar si, jeg skulle ønske alle fikk se dette. Death Valley, vel vi stoppet ikke annet enn fylle opp bensin og kjøpe vann. Ettersom jeg ennå hadde det i kroppen fra da dekket på mustangen laga dette styret fir oss, sa jeg bare når jeg såg veien vi skulle kjøre ; Gud no må bare den bilen ta oss trygt frem. Alt jeg så var endeløs ørken og en vei som bare strekete seg fremover å fremover.

Litt om Death Valley som er en nasjonalpark og en overveiende ufruktbar nasjonalpark som ligger i det tørre Great Basin, øst for fjellkjeden Sierra Nevada i USA. Sterkt utseende og hjemsøkende i navn, Death Valley er en veldig levende ørken som ligger mellom høye, snødekte fjell. Navnet gjør ikke rettferdighet mot livets liv i Death Valley – mysteriene i livet som opprettholdes i dette tørre og isolerte landskapet fanger oppmerksomheten til eventyrere.

Amerikas laveste, hotteste og tørreste nasjonalpark, eventyrlige besøkende gleder seg over Death Valley for sine mange ytterpunkter og mysterier, som seil-steinene.

Death Valley National Park, fra den magiske utbruddet av villblomster som blomstrer om våren til lokket av spøkelsesbyer, historiske gruvedrift, dyreliv og rå naturlig skjønnhet, tilbyr Death Valley National Park noe for enhver smak. Death Valley National Park, som ble kalt et nasjonalt monument i februar 1933, skylder mye av sin tidlige utvikling til Civilian Conservation Corps, eller CCC. Fra 1933 til 1942 forbedret tolv CCC-selskaper området ved å lage stier, bygninger og leirer. De introduserte også telefon- og vanntjeneste til noen områder av dalen. Mye av det de bygde eksisterer fremdeles og brukes i Death Valley nasjonalpark i dag. Ikke bare rik på skjønnhet og pionerhistorie, Death Valley var kjent som et velstående gruvemekka i mange tiår. Dalen ble utvunnet mye for gull, sølv, kobber, wolfram, bly, sink, antimon og boraks. Den siste gruvedriften, Billie Mine, som ligger langs Dante’s View-veien, opphørte i 2005.

Noen bilde dryss fra veien til Death Valley og videre derfra 🙂

Jeg satt bare tenkte ikke la bilen stoppe her!! Da hadde vi slitet ja. Vi får på fyll av vann og starter videre på veien som vi tror snart stopper litt men det er var en ny bakke topp og en ny slette med mil etter mil.

Det var 44 grader i Death Valley når vi kjørte der. Der sto det til og med skilt, slå av AC når man kjører enkelte plasser, for å unge overoppheting

Vi kom oss igjennom. Fikk kjøpe oss noe vann sør vi kjørte mot et sted .

Independence,CA er et lite tettsted som i sin tid begynte som en amerikansk herleir (to mil nord for den nåværende byen) opprettet av oberst George Evans 4. juli 1862. Oberst Evans etablerte leiren etter ønske fra lokale nybyggere som fryktet indiske fiendtligheter. Leiren ble snart stengt, men ble gjenopprettet som Fort uavhengighet da fiendtlighetene gjenoppsto i 1865. Fortet ble til slutt forlatt i 1877, og det er for øyeblikket et reservasjon for indianere. Vi kjørte videre til Bishop der vil hadde siste overnatting på denne fantastiske road -trippen.

Vel installert på Motel 8 som kartet sa skulle ligge i sentrum, noe det ikke gjorde. Fant vi en Dennys og tok middagen der. Men om du noen gang skal til Bishop, vent til dere er der, der ligger hotell og Motel langs hele hoved gaten, og det er slik gammel westernstil. Vi bodde litt for langt uten for til å orke vandre inn mot sentrum, men det hadde vært så koselig. Gamle puber og spise steder som de har vært fra gammelt av. Virkelig vært å besøke😊

Bilde dryss

Kvelds himmelen lagde dramatikk i skyene for oss denne kvelden. For å si det slik en slik tur kjennes at man har vært med på. Men man bare suger til sg det man får som en gave i dagen å oppleve. Siden det ikke ble noen rusle tur å få western følelsen koste vi oss allikavel på rommet😊

#aimaanderbloggno #blogger #usa2019 #roadtripusa #roadtrip #lasvegas #kjærstetur #takknemelig #glede #grateful #hverdagslivet #minner #føstegangiusa #lykke #tanker #minnerihjerte #hverdagskjærlighet #opplevelser

 

Takknemlighet i mitt hjerte

 

 

Disse siste dager har tåken hengt godt nedover fjellene. Den har ligget så nært at det har føltes som yr når man har vært ute å gått turer. En høy luftfuktighet denne tiden er ikke godt for både store og små som plages med bronkitt og astma. Er vi heldige så får vi en dag i morgen uten nedbør før det vist skal komme litt snø og kulde igjen. Jeg er så takknemlig da for at jeg kan “slå på peisen” ja den er elektrisk, men så fin. Den gir meg ekstremt mye kos med bare ha flammene på, men den varmer også fort opp når vi setter litt varme på. Selv om det har blitt lysere dager, så syns jeg det er kos å tenne opp både levende lys og peisen når kvelden er her, men dog også på dag tid når det er så grått ute. Da gir det meg en stor glede og hjerte varme. Takknemmelig! 

 

I dag blir det grønnsakssuppe med pinnekjøtt rester fra julen. Pinnekjøtt er nydelig i lapskaus og bruke, men også i suppe. Så det skal bli en smakfull suppe selv om jeg i dag ikke har fått kokt noe kraft på forhånd. Skulle nok hatt sellerirot i som jeg pleier, men datt nesten i bakken da jeg såg hva den kostet nå. Ja den har alltid kostet litt, men nå syns jeg det var drøyt, selv om jeg denne uken har kjøpt frukt og grønt på Rema med 30% på Æ appen. Så nå er det kuttet og klar gjort for små putring utover før det blir middags tid. Det er så kjekt også må jeg si og lage slike gode gamle husmannskost middager når husfar liker det og setter pris på det 🤗  Apropos det å sette pris på , det og være så takknemlig det er jeg hver dag, for hver dag er en ny gave, for hverdagens små øyeblikk og en enorm takknemlighet ja det er det jeg føler inni meg igjen nå. Jeg skrev et innlegg om “Sunn hud er ikke en prosess over natten” Hvor jeg skrev jeg skulle ønsket jeg hadde en av. Biotherm serie for sensitive hud -aging cream…

I går kom denne pakken fra Boozt.com som jeg var så heldig å få muligheten til å bestille. Tilbudet på Kicks var gått ut, men med litt nettsøk kom jeg over nedsatte priser på denne siden.🤩 åhhh tenk at jeg fikk mulighet til å ordne meg denne serien. Jeg er ikke den som tar meg råd til slike ting, men nå blir det å ønske litt slikt når det begynner å bli tomt mot jul sikkert, så jeg har klart til nyåret. Penge gaver jeg får til jul går oftes til å ordne ting som briller og synstest, men i år ble det to ny jakker , men de var veldig behøvd må. Dette er dryge produkter så har nok en tid fremover ja. Jeg må innrømme først at i går kveld , kom takknemlighets tårer da jeg sto på bade, rensa huden, før litt serum og litt krem. Tenk at jeg har fått dette.❤️

 

Jeg vet der er de som syns det er rart av en voksen dame og skrive dette så ut, jeg vet noen har kommentert å sagt ; du kan da ikke bli så glad å rørt over noe som en kjøretur til nye steder gå ture , eller bare se seg om. Små overnattinger eller en middag ute, noe vi kanskje gjør 1 gang i året. Jo JEG KAN og JEG ER SLIK. Det ikke ordene mine klarer si, så kommer tårene fortere enn jeg ønsker, har alltid vært slik. Det verste jeg viste som barn var å si hadde til nye ferie venner , da gråt jeg lenge i bilen. Jeg er en sensitiv emosjonell person. Livet har vist meg å gitt meg mere i løpe av mitt liv, la oss si det å måtte stå på for seg selv og ditt barn, det å ordne opp for andre, det å tidlig ta ansvar for hus og hjemme.. Jeg har pleid å si ; Vi får ikke mere en våre skuldre klare bære, men noen ganger tenker jeg også ; Det er vel nok nå!!  Jeg har et ordtak som jeg syns er så bra , da norsk og engelske ord ikke høres like ut når betydningen skal frem så tar jeg orginalen først, så norsk for de som ikke er så inne på språk🤍 Dette ordtaket 👇🏼

“Thankfulness is the beginning of gratitude. Gratitude is the completion of thankfulness. Thankfulness may consist merely of words. Gratitude is shown in acts.”
—Henri Frederic Amiel“.    

  “Takknemlighet er begynnelsen på takknemlighet. Takknemlighet er fullføringen av takknemlighet. Takknemlighet kan bare bestå av ord. Takknemlighet vises i handlinger.”

 

 

Det ble ikke bare tårer da jeg fikk vite om denne gaven, men gråt, og ja litt slik hulke gråt. For jeg hadde vel aldri trodd at jeg bare skulle få en gave uten at det var noe bursdag eller jul, og i alle fall ikke dette❤️ Jeg brukte noen timer den kvelden ta dette innover meg. Jeg gikk her tenkte tenk jeg skal nå kunne få en slik annsiktsserie. Ja noen tenker jeg skulle vel spart de penga til andre viktige ting som kan dukke opp. Og ja det var nesten det jeg gjorde. Jeg hadde ordnet bestillingen klar, men brukte nesten  2 dager før jeg klarte presse kjøp knappen , heldigvis rett før dette tilbudet også gikk ut. Denne personen, denne dama👆🏼 sa jeg skulle kjøpe meg denne serien nå. Det ville være hennes glede om jeg gjorde det. Da ble det lettere også, faktisk gjøre det. Dette  er en dame som jeg har fått gleden av og bli mer og mere kjent med. Ei som også er nordfra så vi har hatt oss mang en latter over gamle ord og utrykk fra nord. Hun er en kjærlig, varm og omtenksom kone, mamma, farmor, svigermor og nå oldemor som desverre bor over the Sea, i California. Jeg vet hun savnes her fra, og jeg vet hun savner sine kjære her. Men desto er gleden stor når hun kommer til Norge. Da er dama sprek å deler seg opp for å besøke sine sønner m familie . Slik er det når dem bor litt her og der🤗 Jeg må si hun er sprek som reiser frem og tilbake ikke bare norge -Usa, men rundene hun tar her hjemme. Nå er det ikke så lenge til vi ser hun igjen, oldebarn nummer to er på vei🤗.

 

 

Kjære Svigermor ❤️ Tusen takk for du har tatt meg inn i din varme og omsorg. Jeg glemmer ikke vårt første møte som kom litt brått på , men som ble et gledelig varmt møte. Og så gøy som det va at du snakka nordlending 😉. Jeg vet jeg har takket før og skrevt det før på et innlegg fra US, men jeg glemmer heller aldri måten vi ble mottatt hos dere i 2019.  Dette må jeg si igjen da dette er en takk til deg. Alle de små tinga du hadde ordnet med GF og laktosefri mat og produkter. Dette er minner i mitt hjerte som jeg aldri kommer til og glemme. Takk for alle de tinga du har gjort og det du gjør når du er her på besøk, som at vi sitter og spiser vafler og multebær etter en fin gå tur ned mot sjøen😉. Gode og nære samtaler som vi har hatt. Bare at du er her er en gave for oss❤️ Tusen takk for at du er deg. Takk for at du har åpnet opp for meg. Takk for du har en slik kjekk sønn som jeg er heldig å ha i live mitt😉❤️  Alle de gleder han har gitt, og gir i de små hverdags øyeblikka,  vel han har vel noe fra sin mor  lært 😉 Dette innlegget er min takk til deg, min framsnakking av deg❤️ Jeg ville glede med noen ord ( ja jeg håper dem kan varme og glede litt). Dette er en av mine måter i handling og få vist min takknemlighet. Nå venter det få suppa på kok, og så gleder jeg meg alt til egen pleien i kveld. Takk Svigermor❤️

 

 

 

#takknemlighet #omsorg #biothermsensitive #hverdagsglede #gave #BiothermCeraCleanser #svigernor #omsorgogvarme #hverdagaslivet #livet #repsekt #gratitude&respect #aimaanderbloggno